Mizo Nula Chhu Lang

KA THIANNU PA NEN. Mak danglam deuh takin Pathianin hna a thawk ang a, he dinhmun hi awlsam angreng deuha thlen mai tur chi a ni lo tih hi kan hriat a pawimawh. A nu a thi a, tiang hian thu a sawi a: “Zanina ka nu min boralsan chungchanga palai rawn kal zawng zawngte chungah a thlen gtu branch aiawhin lawmthu ka puang e. Lalhmangaiha (Kaka) Awm khawhar changin ka dawn vel thin a, he hringnun par ang vul lai. Read More Add comment. Saw Pitra chuan “Dr. Mizo thil pholanna calendar. , Feb 10, 1910 38. 48:2 A sanziaa mawi tak, khawvel zawng zawng hlimna chu, Zion tlâng chu a ni, hmâr lampanga, Lal ropui tak khawpi chu. ! A thupui phuahsak tlak a ni. A thawhna ram miten an lo lawm em em zel a, India ram tan pawh he Mizo tlangval hi a chhuanawm hle \hin a ni awm e. mizo nula chhelo. Possibly the forefathers of Mizos brought it with them when they left their homes in far-east Asia. Lalthangliana. Lalhmingmawia & C Lalhmangaihzuala Top 7 YAMAHA FIAMTHU FEST 2017. Browse mizo nula pictures, photos, images, GIFs, and videos on Photobucket. Kum 1972 daih tawh khan United Farm Workers (UFW) ho chuan an hotupa Cesar Chavez-a hovin Phoenix, Arizona ah ni 24 chhung chawnghei-in America sorkar in Farming chungchanga a policy an protest a; chuta an auhla (slogan) chu "Sí se puede" (Spanish for "Yes, it can be done") tih a ni. Mizo nula hmeltha takten phur taka hockey ball an han chhu leng lawp lawp hi chu hmuhnawm ve pangngai tak a ni. Chinese in mi millet login page a lo lang ang a, scroll chhuk la English kha select la, i Mi Account ah log-in rawh. Hla hian mihringte nunphungah nasa takin pawimawhn a nei a, hla chu enge anih tih lo thlir ila. Mahse, a tak ni lovin, a ‘rauthla’ a nia. Nula a Ţul Ta Tlat Mai!. A hmasa in www. Chutah, inneih hmaa sex hmangtute neih ṭhin lungkhamna te, inchhîrna te, leh inrintâwk lohna te nei miah lovin, nuam takin i hmang thei tawh ang. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] Min phelhruak chu a ni ta mai a, ka bra hak lai chu phelh lo in, ka hnute lang hnawkin a hlim chho a, a zang len dan chu. A thawhna ram miten an lo lawm em em zel a, India ram tan pawh he Mizo tlangval hi a chhuanawm hle \hin a ni awm e. Browse mizo nula pictures, photos, images, GIFs, and videos on Photobucket. Margin-a mi pawh chu kum zabi 17-na hunlaia ziah niin a lang bawk. Kan Branch Thalai Pual Camping kal zelah Follow-up kan nei chhunzawm zel a; tul dang avangin duh angin ka lang hman loa. Sanitation Campaign Hlawhtling Taka Neih a Ai No comments Hunthar Branch Y. MIZO TAWNG A CHANCHINTHAR LAWRKHAWM. "Mate, luk i va han nuam tak em" a ti a. Mahse, Khawvel Indopui II- na tawp lam khan kum 14 mi niin Russia sipai 'Red Army' ah khan a inpe ve a. Zama erawh chu Coimbatore lam ah a chho hmasa phawt a,thawhtan lam ah Trivandrum a pan ve ang. Fall Profane an rawn lang Saitual band te zinga hlawhtling Fall Profane chuan music video an siam a, an hla hi 'A phar reng si' tih a ni a, MDM library-ah an hla hi an dah lut. Mizo zinga thinchhe bera an sawi thin, Pawngvina hi a hming tak chu Pawngliana a ni a. Ruang min tlaivarpuitu nula tlangval leh nu leh pate chungah pawh kan lawm tak meuh a ni. KAN PA THIANPA IN MIN LU eps 1-3 by Zo Pasaltha Kan pa hi pa lian vak lo, cher lam a ni a, pa ngaihsam tak a ni bawk. Pan a neihte hian a khawih a khawih mai thin a. Nuchhungi English Medium School is an English Medium School , located in Hnahthial, Lunglei District, Mizoram. Van Chung Nula – I think this is most likely an angel (maybe a harpy or a valkyrie according to my friend) and is portrayed as female. A duh apiang tan in register-in mahni story te post ve mai tur a ni e. cwg-a mizo nula chetsualna dem chi ah ngai lo Zo rimawi khawvela gospel singer lawmhlawh berte zinga mi a ni a, leitlangpui nula duhawm tak ni bawk, Pensy hian a tet te atanga Mizo lam a zir thin thu leh hnam lam te hi a thiam deuh vek thu a sawi a. 48:1 LALPA chu a ropui a, nasa taka fak tûr a ni, Kan Pathian khawpuiah, a lang thianghlimah chuan. Nula a Ţul Ta Tlat Mai!. Thil engkim hi awmze nei veka siam an ni. Chutia kan ei mek lai chuan ka mobile phone message tone chu a rawn ri keuh a. Mizo hla hian min hneh thei em em a, nasa taka min khawih danglam theih \hin avang hian eng hla nge sak tur tihah hian fimkhur a ngai a ni. Nula Tattoo chhu nazawng an khawvel mi kher lo; mahse, Pathian țih taka seiliante'n Tattoo an nei ngai lo. Kohhran Pate thuziakah. org ah lut phawt la. Ka han indap ngial a. Hei hi mizo novel pahnihna a chhiar a ni. Mizo nula chhu lang nalh Mizo hnula khal leh hmeltha Mizo nula Mizo entertainment uploaded a video 3 months ago 25:11. A tira tiangkawm pawh lek kawh thiam bar lote hi tha taka zirtir an nih chuan tiangkawm lek dan thiam chu chu sawi loh an duhna lai laiah hockey ball hi hen Mizo nula-te hian an chhu lut zawt zawt tawh mai thin a, thlalak-a mite pawh. Ani pawh chu chutianga Zang fuk lum lian leh khawng fur maiin a chhu biang leh. He thawnthu hi chu Mizo Kristian hmasa nula leh tlangval thianghlim taka an inhmangaihna chanchin a ni. by 9mm March 16, 2010 March 16, 2010 125 85. Mizo Kristian Martar hmasa ber a lo ni ta a ni. India ram khua leh tui nilote pawhin hetiang a mi bumna hmanrua atan hian India ram khua leh tui ngei an mamawh fo thin. Sap zaithiam hmeichhe thenkhat khuan intihlar nan leh mipui hip nan ruak kengkung leh sexy uchuak taka inchei chunga a hur herh zawnga mipui hmaa inlan an ching. Chutia beer in zawh a whisky kan han in leh chu kan kai tha hlawm a niang a nula ber lah chu a dose a sang fu wine shop an khar tawh si. Mizo nula chhelo tih tur nge Mizo nula chhe lo tih tur zawk ? Chhelo tih hi a dik nge a dik lo zawk ? Pu KD Pathak. A dawt lehah chuan Kan block duh site chhut luhna ve thung tur a nia. Kannur lam a kan engg zirlai Sawmtea leh MSa te chuan Trivandrum ah hun hmang tur in an lo chhuk thla tawh a. He website I luh hian a a hnuaia ka screenshot ang hiana rawn lang ang a,. Keini pawh kan bang chuang lo. Kan TV enlai chu off in. Kum 1972 daih tawh khan United Farm Workers (UFW) ho chuan an hotupa Cesar Chavez-a hovin Phoenix, Arizona ah ni 24 chhung chawnghei-in America sorkar in Farming chungchanga a policy an protest a; chuta an auhla (slogan) chu "Sí se puede" (Spanish for "Yes, it can be done") tih a ni. Mizo Bible hian mupui tiin a ziak a, mahse muvanlai a ni zawk. Ram leh hnam tana nunna hlantu zawng zawngte pualin Luangmual-ah ‘Martar Thlan’ siam a ni a, hei hi a ram pum ang pawha Mizo hnam martarte tana kan tih theih sáng ber a ni rih niin a lang. He hla innghahna Bible chang chu Luka 2:15 na thu hi a niin Mizo te zingah pawh he hla hi a hrelo kan awm lo ang a. Joined 2010. Tun kum sawmhnih kalta vel atang khan talwmngaihna parmawi tak thin kha a bo hret hret niin sawitu tam tak ten an sawi thin. Pakhat zawk chu ka bul hnaiah a thu a,ka inbe ve luam a, a hming Awma a nih thu min hrilh a. God's Promises to the Jewish People. Beiseina: Kan nula te hi inchei leh nalh ringawt tum a, Smart phone changkang leh Application tha chungchuang hmang a in selfie bak an tuipui lo ni a kan hriat laiin thil lawmawm tak a thleng chho mek niin a lang. Jeny Mizo Nula. Bible-ah pawh Tum thing sawina hmuh tur a awm a. JAVA install dan : Posted on January 11, 2013 Updated on June 8, 2013. Zama erawh chu Coimbatore lam ah a chho hmasa phawt a,thawhtan lam ah Trivandrum a pan ve ang. Tlangvalin nula hnenah ‘I tan chuan siar lak ka huam’ a tih hian arsi tak tak a la dawn lo tih chu a chiang, mahse nula tana tlangval inhuamna chuan thil tam tak a tih tir thei thung ang. Jerry-a chuan, "Awih harsa ka ti a, suangtuahna rama cheng ang mai ka ni. Its about personal thoughts, point of views, events, whatever i like was uploaded - Zofa H Chhangte. A nuam china a lang thei ang ber a inhmana, hreawm pawh tawrh tul hun a lo thlen huna bo leh ta daih thalaite hi kan va tam ta em! He zia tha lo tak hi kan bansan a hun tawh tak zet a ni. "blocksite" tiin search box ah khan chhu lut la. Kan TV enlai chu off in. Duhlian, Mar, Hualngo, Lusei, Mizo tawng pawh hi Chin zawng zawng, Mizo zawng zawng te tlang tawng a ni a, kan vaia ta a ni. 6 vel a ni a, tleirawl ngo lam a ni a, a pian a nalh tawkin cher tia sawi chi chu a ni lova, it awm tawk lekin a khal a. Kannu chu mu thain an han in kiss leh rih a, tichuan, a'n mut zangthal takah chuan a chhu khawih pawh a remchang lehzual niin a lang. *MIZO ȚAWNG UPA, ZAHMAWH NI AWM TAKA LANG NI SI LO TE* 1. mizo inlu lai thlalak. Whatapp kan lut chiah kha Group a mi nula pakhat, kum 17 vel mi ni awm tak, a ruk a ka luk chak leh ka it em em țhin chuan mi rawn pvt chu lo iin ka reply rang kher mai. Mahse, Khawvel Indopui II- na tawp lam khan kum 14 mi niin Russia sipai 'Red Army' ah khan a inpe ve a. Nula ah chuan hmelṭha an tih luai luai chu ka ni ve reng mai, khaw khat nula zinga ansawi hmelṭha ber ai pawn ka duh awmzawk reng tak bawk aniang, Ka taksa ti mawi tu. Historian thenkhat chuan Mizo thlahtu bula sawi chu Nova a ni an ti. stsoftindia. 'Mizo hmeichhia chhelo post na' tih te hial a awm. Chu chuan Telephone, Radio, Cinema, TV, Video Cassette, MP-4, Fax, Computer, Electronic mail (email) etc, te hi a huam a. T(information technology) lam mizo ten tam zawk leh mahni tawng a kan chhiar theih tur buatsaih a mithiam zawk te rawnlo leh mi mawlber te pawhin awlsam zawk a kan hriat zung zung theih hi aduh ber ani ti ila ka sawisual anih pawh in min lo ngaidam sela!!. cwg-a mizo nula chetsualna dem chi ah ngai lo Zo rimawi khawvela gospel singer lawmhlawh berte zinga mi a ni a, leitlangpui nula duhawm tak ni bawk, Pensy hian a tet te atanga Mizo lam a zir thin thu leh hnam lam te hi a thiam deuh vek thu a sawi a. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. Bawihtei hi 5. Mizo te min ti mizo tu kan khawtlang nun nuam tak chu e-media te hian an eiral mek a ni. Author: Kiddy Vanchhawng A mipa zawk chuan a banah tattoo 'S' a chhu a, a hmeichhia chuan a bialpa hming leh 'I Love You' tih a chhu ve bawk a. Mizo Thalaite hi Drugs in min tih buai thar leh zual nasat dan hi a rapthlak zawkin ka hria. *Nula pakhat awmtha duh lo lutuk pawh kha a nu leh pa ten an hau a, "Mami hei a hmingin kohhran hruaitute kan ni ve si a, i awm dan hi a zahthlak zo zai ta, mi tin mi tang i kawp a, khawhawi ngaihna pawh kan hre lo" an ti a, Nula chuan "anih chuan ka la thu lang tal ang":) hrat ve khawp mai!. Kan TV enlai chu off in. Hnam dangte laka Mizo kan danglamna nia ka hriat chu tanrual kan thiam em em kha a ni. Keini lah inti tlangval ve \an, a lang a pauva chhungte hriatpuia ngaihzawng la nei ngam lo, ngaihzawng erawh nei ve tawh si kha kan ni a, kan lehkha zir chawlh lai hian zan dar 9:30-a Lunglen hun kha All India Radio-ah kan herh chhuak a, chutih lai chuan-. Sailo Lalropui Pawibawiha fapa Vanphunga leh Vanphunga fapa Aawksarala te khan Kawnpui, Changzawl, Thanglailung leh Thirhlum (Tuna Phullen bulhnai a mi te vek) hmunah te mipuite an kai kual pui a. Min lu hur zo vek alawm. Luaia Published by H. The Kuri Chhu, also known as the Lhozhag Xung Qu (tib. The most colourful and distinctive dance of the Mizos is called ‘Cheraw’. Sawi hawn nân: Pasal nei mai tûr nula pakhat chuan mâwi hnâi taka an inneih program an hman theih nân thla tam tak chhûng a lo inbuatsaih l^wk tawh a. Heng avang te hian ani ang chu Suakpuilala pawh kha sap ho khan remna an siam pui ta hial ani. nor bu lag chu), is a major river of eastern Bhutan, that has formed a scenic valley with high peaks and steep hills. Zemabawk Beraw Lui Quarry chima thi mi pali te chu Chief Minister Pu Lal Thanhawla'n cheng sing 5 in a ral. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] Lehkhabu: Hman Lai Mizo Khawsak Dan leh Mizo Buai Lai Thu Ziaktu: Padma Shri Rev. a maksak ve ania. Stay safe and healthy. A Sanitation Sub - committee chuan a lo rel tawh angin ni 31, August, 2012 (Zirtawp chawhnu) khan kan vengchhunga School pathum - Hunthar M/S, Hunthar P/S leh Little Light School te nena \awngkawpin Vengchhung thenfai hnatlang neih a ni. Its about personal thoughts, point of views, events, whatever i like was uploaded - Zofa H Chhangte. A duh apiang tan in register-in mahni story te post ve mai tur a ni e. Mizoram Independence Movement pian dan hi a bul deuh atangin sawi ila. mihur chuan like ru. Bawihtei hi 5. Mizote hian hei lo hi Mizo zawng zawng huapzo ‘Martarte Ni’ dang kan nei reng reng lo. Kan pi leh pute ațang tawhin ran kan vulh a, chutih rual erawh chuan sa ei duh tak hnam kan ni bawk. org ah lut phawt la. Minute 25 bathroom a ka awmhnu chuan ka duhtawk ta a, Nula inbualah chuan a rei pawl ka ni chuang lo. Sech)TALB Ignorantes - GeneroUrbano. admin 6 Ansichten | 28 Tage vor. Kan Mizo puan zingah chuan Puanlaisen hi țhang chho leh danglam nasa berniin a lang. Ka’n en chu Bangalore Mizo Association (BMA) secretary atangin a lo ni a. Ka hnute ah a hru kual nawk2 a. Lalhmingmawia & C Lalhmangaihzuala Top 7 YAMAHA FIAMTHU FEST 2017. Jeremih) [Official Music Video] Song Bad; Artist Rocky; Album Fresh; Writers. A sam lah chu a ngai têin a la nalh em em si. Kum 2006 hi India ram a hmeichhia te tan chuan kum chhinchhiah tlak, Domestic Violence Act 2005, India ram parliament in a pass kum a ni a, state thenkhat a dowry (thuamchhawm rip) avanga harsatna tawk mek hmeichhiate tan phei chuan hei tluka thu lawmawm hi a awm awm lo ve. Hnam dangte pian chauh a nalh tawh lo va, Mizo nula pian pawh a nalh ta viau mai. Hei hi bible Nova a ni lo a nia! ( He thu pawh hi a dik e tih finfiahna a awm chuang lo. T(information technology) lam mizo ten tam zawk leh mahni tawng a kan chhiar theih tur buatsaih a mithiam zawk te rawnlo leh mi mawlber te pawhin awlsam zawk a kan hriat zung zung theih hi aduh ber ani ti ila ka sawisual anih pawh in min lo ngaidam sela!!. “Inngaih bânsan” tûrin mize nghet i neihzia târ lang rawh. Vairama kutdawh thin tam takte pawh khu piansualna inseam chawpin an ke te an tan a, a nih loh pawn an hrem a, ke kual deuh ang te’n an lang a, kut bul lem anga awm te pawh an awm thin a ni awm e. Given below, is a list of English words that have made their way in the Mizo language in the forms of slang and “youth lingo”. Pan a neihte hian a khawih a khawih mai thin a. Mizo Kristiante zîngah pawh ngaih dân a inrual tlân lohna lai a ni âwm e. Kan Mizo channel list siam atangin channel thenkhat lakthlak 'terminate' pawh 1-2 vel a awm tawh. mihur chuan like ru. Hei hi bible Nova a ni lo a nia! ( He thu pawh hi a dik e tih finfiahna a awm chuang lo. Kawtthler pakhatah hian nula pakhat hi inchei tak I ti zawk ang aw, hi a tlu hlauh mai a,a bul a mite chuan an khawngaih hle mai a. The Kuri Chhu, also known as the Lhozhag Xung Qu (tib. Mizo Bible-ah hian Mizo (Lushai) tiin an dah a. Mizo nula chhelo leh Mizo hmeichhe chhelo tih tur nge Mizo nula chhe lo, leh Mizo hmeichhe chhe lo tih zawk tur tih sawi kan tum lem lo. Chungte pawh chu Mizo dik tak an ni tho. Nula chu a va hnaih a, “In tur leisak ta che ila i ngaihdan a ni lo viau ang em?” tiin zawitein a va zawt a. Mizo thil pholanna calendar. Ropianga) Mary Winchester (Zoluti) chu salah an man a. zonunccb ♦ February 25, 2012. 'Na' hman dan takngial pawh thiam lo kan tam a ni ang 'Mizo hmeichhe chhelo post na' tih pawh hi a lar ta em mai. Mizo thawnthu, sap story lehlin eng chi pawh ziak emaw chhiar nuam ti tawh phawt tan he website leh group hi siam a ni a, a ziakin emaw a chhiarturin emaw i rawn lut ziah dawn nia. Nula tuaitir té a ni a, an khaw tlangval a ni aia kum 7/8 vela upaho chu a pian hlima a serh mawizia hmutute deuh vek an la ni a; a nulat hnuah a thil chu a danglam em tih mawlh mai chu an hriat chak leh an hmuh chak, an khaw Zawlbuk titipui ber a ni zan tin mai a ni. Tunhnai khan kan channel pawh videos thenkhat 'copyright infringement' tiin blue wave records chuan an. Sualna a Ti Pung: Zu bak rui ngailo Mizo thalaite chuan nitina Sap ho sual ti lai kan hmuh tak avangin tih ve chakna kan thinlungah a lo piang a, ruih theih a ni tih pawh kan hriat loh thil mak pui pui ruiin kan thalaite chhawr tlak lohvin an let ta. Mizo sipaite chu hmun hran hrana riak an ni a, khua a la var chian loh avangin an buai hle a, Cpl. This video and mp3 song of Tunlai mizo video leak. MIZO NULA MISSIONARY LEH ASSAMESE TLANGVAL GOGOI by Apuia Tochhawng Posted on January 19, 2018 by Mizo Archive Assam sawrkar hnuaiah hian Forest Range Officer niin kum nga vel zet ka thawk tawh a, Mizoramah Deputation in ka rawn chhuak ve zawk a, kum 1988-ah Assam-ah ka let thla leh ta a, tlangval puanthuah khai lai ka ni bawk a, Haflong-a ka. mami_Dumde: Nangma pual Album i release tawh em aw? Mami_Varte: aih. Sir James a chet a ngai ang. But Aizawl FC had three mainland. Khawvel hi kan tel lo pawhin a hlimawm reng anga kan tel ve lohna hmunah nun tam tak chuan par a la chhuang leh thin ang. Mizo hmeichhiate hian inchei dan mawi tawk hriat a tul. Dawr loh inthlahrunawm khawpin min an chiauau thiam a, heti em ema mahni hna tlin, mahni hna thiam hi kan khawpui chhung sumdawngte-ah emaw, dawr nghakah emaw an tam em em bik awm lo mang e aw, ka ti rum rum thin. Mizo te hi hnamdang ngaitheilo tak kan ni a, chumi piahlam ah chuan mahni ram chin hauh tina tak kan nih avangin, Mizo te hian phai an run fo ani. Pathian rawngbawltu ropui tak takte hi Lalpa tan an lo inhmang hma khawp mai. " a van tight tha em! Nuam lutuk, a che sawn tur chu a mawng ah ka nam bet, ka dep char char bawk, a hnuah. Ruh lang rawt in kan sawi ange, kan nulate te hian ZU leh BEER hi an duh thlawt ani. Nu sawina satliah ni lovin zah leh hlut taka hla thua kan phuahna a tam ber nghe nghe a ni. Kan lamtang leh kan unaute hi a chang chuan kan hmelma emaw an lo ni leh mai thin a, kan huat em emte pawh hian a sasehah chuan kan tan thahnem an ngai ve leh em em. Mizo tlangval pakhat pawh infiamna chi hrang hrang hi a ti thei nual a, football a khelh pawn a ti thei pawl tak ani a,volley ball ah pawh chu ti bawk ,tin game hrang hrang ah pawh a ti thei pawl ber ani a, mahse khawvel hriata lar tur leh hlawhtling tur chuan tihtak takna nun tumruhna leh beidawnglova beihna a mamawha chu nun chu anei silova. Author: Kiddy Vanchhawng A mipa zawk chuan a banah tattoo 'S' a chhu a, a hmeichhia chuan a bialpa hming leh 'I Love You' tih a chhu ve bawk a. Nula tuaitir té a ni a, an khaw tlangval a ni aia kum 7/8 vela upaho chu a pian hlima a serh mawizia hmutute deuh vek an la ni a; a nulat hnuah a thil chu a danglam em tih mawlh mai chu an hriat chak leh an hmuh chak, an khaw Zawlbuk titipui ber a ni zan tin mai a ni. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] Tun hmaa mipa puan ni țhin kha tunah chuan hmeichhe puana ngaih vek a ni ta zawk a. A rilru leh ngaihtuahna hrehawm tak te chu tih bo tum in zu no ken lai chu an tlak leh a, mahse a sawt chuang lo. Mihringte hi kan lungleng thin. Mahse Shanho chuan Mizote chu ngaihthah mai chi niin an hre thei lo va, an do ve leh ta a, Mizoho chu a tlawm zawkah an tang ta a, Shanho chuan an ram ata chu an um chhuak leh ta a ni. Mizo te hi ran ngaina tak hnam kan ni a. Keini lah inti tlangval ve \an, a lang a pauva chhungte hriatpuia ngaihzawng la nei ngam lo, ngaihzawng erawh nei ve tawh si kha kan ni a, kan lehkha zir chawlh lai hian zan dar 9:30-a Lunglen hun kha All India Radio-ah kan herh chhuak a, chutih lai chuan-. ka luh leh hunah chuan Tungchho a kal te lenna khawvel, siamtu in thiam taka a duan a ropuina leh amawina, amah fak a banglo a. Dep dep dep Posted on July 2, 2017 by Mizo Archive Thenawmpa Pa Nghiha chu zan lamah a in hnem deuh tih hriat zet hian pawr phingphengin arawn lut a, "Chawimawina kan nei dawn a, rawn kal ve rawh aw, lo insiam la ka rawn sawm ang che," tih leh chhuah a rual nghal. Nupa chu “induh”, Nula leh tlangval chu “inngaizawng,” thian leh thian “inngaina, inkawmngaih,” Nu leh pate chuan an fate chu an “lainat” a, an “duat” kan ti bawk. Isua pian hun, baptisma chan hun, leh a thih hun te a tel bawk a ni. Phone leh computer-ah Mizote pawhin thu kan chhu nasa ta. Mizo nula chhelo tih tur nge Mizo nula chhe lo tih tur zawk ? Chhelo tih hi a dik nge a dik lo zawk ? Pu KD Pathak. ‘Utopia’ tih thumal hrim hrim hi chu Bible ziakna \awng vohbik Greek thumal pathum ‘ou’ mizo\awnga ‘awm lo/ni lo’ tih te, ‘topos’ mizo\awnga ‘hmun’ tih leh, hmun hming sawi nana an belh (suffix) \hin ‘ia’ tih chherkhawm a ni a, ‘outopia’ tih chu ‘utopia’ tia Latinized zui tak mai a ni. Chutih avang chuan tuna Mizoram kan tih hi Sailo ram turin an lo chhuahsan ta duak mai niin a lang ta ber a ni. Example file ah hi chuan password ah zohuap tih ka hmang a. Also check out the new post on Mizo slang (Mizo words). Hnamdang ho pawn “Mizo nula Zu in thei lo an awm lo” an ti tawp mai ania. Ka pi hi thingtlang nula satliah, high school pawh pasi mumal lo, All India Radio-a hla thlan peih tak kha a ni ve satliah a. Heng zawng zawng sawi nan hmangaih tih kan hmang a, Sap chuan “love” an ti vek. Pek dak a va cho hawrh hawrh ve, vaccancy la awm em? a thlalak dang te han ti zel la. Lei mihring an nih laiin khaw khat nula hmelṭha leh khaw khat tlangval hmelṭha chhuanvàwr an ni ve ve a. Mizo – Mizo Special News Nula virgin-te tan hamțhatna an la Post mai mai atan ka ui deuha ka la ti lang duh Nidangah ka rawn. ka buaipui mek. org ah lut phawt la. } Hawrawp lenzawng hi a te lutuk tihpalh an hlauh thu pawh a sawi a. Thil tha zawk nei tur chuan kan tih pangngai leta tha kan tih a ngai. Sawi tur a tam thei ang a, tlem a zawng i lo tar lang teh ang –. Ruang min tlaivarpuitu nula tlangval leh nu leh pate chungah pawh kan lawm tak meuh a ni. A nihna takah chuan Leiter an a thil hrilh tum ai mahin nula chanchin chuan a rilru a luah zawk a ni. Mizo chanchin lehkhabu ziaktute hian Lusei chu an chhui theuh va, an sawi dan a inang lo vek a. Mizo Nula Chhu Lang. Rebecca Saimawii Chhu Thlalak Mp3 Download. Men's college a nih angin nula lam kan tlachham hle a, Hmeichhe tan Post Graduate chinah chauh a luh theih hi thlak thuai ni se kan ti tlang hle a ni. Lalhmangaiha Varte s/o Lalhmingmawia, Aizawl, Ramhlun Venglai, Birminghama lehkha zir tura ka hruai thlak tan ka awhpui ve a, anu leh pa leh pi leh pute tuipui zawng tak a lo ni bawk a, Dilna (application) te ka theh luh sak hnuin inlanna (Interview) nei tura koh ani a, inlanna ah pawh chuan a tling ve ta mai a. Zo-i hi nula fel leh zuan zang tak, khawtlang leh Kohhran tana mi tangkai tak a ni a. Harsatna leh ke pen ti khawlhkham thei tam tak kalkawngah a awm tih hriat a tha. Heta țanga lo lang chu hmanraw țha an la nei lo va. ) Heti hian an chhui zui leh a: Nova’n Dongula a hring a, Dongula’n Niguite a hring a, Niguite’n Bawklua leh Ngeknguka a hring a. Mizo zinga kan historian ho hian Mizo history kan chhui hian Zohnathlak unau chanchin hi a lang tel vak ngai lo va, kan unaute a tang hian chhui sela, an tawng te zirin an history te zir chiang ila, Burma leh China a awm Kachin/Jingpho atang khian chhui chiang ila chuan kan tobul kan history hi tun ai hian kan hriat thui phah ka ring khawp mai. “Nula hur deuh deuh thlalak post chur chur” a rawn rawt hem mai. Mizo nula chhelo leh Mizo hmeichhe chhelo tih tur nge Mizo nula chhe lo, leh Mizo hmeichhe chhe lo tih zawk tur tih sawi kan tum lem lo. Kum 1992 a ni a, kan khua atanga km 9 leka hnai Suangpuilawn H/S-ah Pawl 10 ka zir lai a ni a. Tunlai Mizo thalaite nun danglam tawh dan chu an inchei duh dan, an ngaihsan zawng, an thil tuipui leh nuam an tih zawng, an mit leh bengin mawi a tih leh an hlimpui tak thilte hian a hrilhfiah hle in a lang. Please practice hand-washing and social distancing, and check out our resources for adapting to these times. Mak danglam deuh takin Pathianin hna a thawk ang a, he dinhmun hi awlsam angreng deuha thlen mai tur chi a ni lo tih hi kan hriat a pawimawh. Mahse,hahdam taka nun hman chu a harsa ve ṭhin khawp mai,ṭhian fel tak tak ka chhar a. Abul abal hre chiang tak tak an awm lo. Kan pi leh pute ațang tawhin ran kan vulh a, chutih rual erawh chuan sa ei duh tak hnam kan ni bawk. Mahse,hahdam taka nun hman chu a harsa ve ṭhin khawp mai,ṭhian fel tak tak ka chhar a. (Y/N) tih a lo lang ang a, Y chhu lut la, enter leh la, a lo bo daih tawh ang. Hla hian mihringte nunphungah nasa takin pawimawhn a nei a, hla chu enge anih tih lo thlir ila. Mizo an ni tih inhre miah lo hnam peng eng emaw zah pawh an la awm ngei ang. All Mizo Channel. Mizo \awnga hnam dang \awng hnuhma kan tiha ‘hnam dang’ tih hian Mizo hanhthlak ni lo, Mizo \awng hmang lo, Mizote sawi dana Sap leh Vai inkara mi zawng zawng a huam thei awm e. Thlarau Thianghlim avanga paiin a awm a, nula thianghlim Marin a hring a. —Thufingte 7:22, 23; 1 Korinth 7:3. Spurgeon-a hian a thih hmain sermons 3,600 meuh a hmang a, karkhat chhungin sermon 12 vel a hmang thin. A theih loh chiang khawp mai! Thimin min nang chiang ta. Vakul chuan Mizo a ta n a, Mizo ho an fing zawk ang a ti tlat a. Ropui takin zai leh lamin kan hmang a, a hmangtute zingah VAHCHAP hre lo leh Mangkhawh hre lo an tam em mai. Mihring pangngai tan lunglen hi pumpelh theih pawh a ni kher lo ang. Kan Mizo puan zingah chuan Puanlaisen hi țhang chho leh danglam nasa berniin a lang. Vaiva chuan intifing takin, Vai chu an fing zawk ang, nufa ni si inang re ng an lo kal ang a, Mizo ho chuan a nu leh a fa zawk an hre hrang lo vang, a ti a. Mizo (kan ti tawh mai ang a) chuan Mon-ho chu an do va, an luhchhuak ta a. Kan damchhûng nîte chhiar dàn tùr min zirtîr ang che -Ellis H. Nula thiante pawh chuan a nu enkawl chu tha an tihsak a. A Nupui Awm Reng Laiin Kan Ti. Pathian mithmuhah sual ni kher lo mah se, Mizo kan ni a, Mizo hnam leh ram mi ka ni. Mizo zawng zawng buaipui tu an ni ti ila a dik thpo awm e. More than words. Mizo nula hmeltha takten phur taka hockey ball an han chhu leng lawp lawp hi chu hmuhnawm ve pangngai tak a ni. A nihna takah chuan Leiter an a thil hrilh tum ai mahin nula chanchin chuan a rilru a luah zawk a ni. Puanchei hi Mizo puanah chuan a mawiin a ropui ber a ni a. Mizo nula om dan tur dik tak i ngaihdan min lo hrilh pliz Mami_Varte: keima ngaihdan ah chuan…in thup lo ila. Mizo pipute hunah Khawpal inthawina leh serh leh sang an hmanna reng rengah leh Kawngpuisiam ah te Manasea hming hi an lam reng a ni. dr pari- Mipat hmeichhiatna hi rai laiin a tih theih em?- Hriselna Huang Mizo tawng a doctor sawi - Duration: 8:45. Mahse, Khawvel Indopui II- na tawp lam khan kum 14 mi niin Russia sipai 'Red Army' ah khan a inpe ve a. Kannu chu mu thain an han in kiss leh rih a, tichuan, a'n mut zangthal takah chuan a chhu khawih pawh a remchang lehzual niin a lang. Mizo zinga kan historian ho hian Mizo history kan chhui hian Zohnathlak unau chanchin hi a lang tel vak ngai lo va, kan unaute a tang hian chhui sela, an tawng te zirin an history te zir chiang ila, Burma leh China a awm Kachin/Jingpho atang khian chhui chiang ila chuan kan tobul kan history hi tun ai hian kan hriat thui phah ka ring khawp mai. Chuvangin he thumal ziak dan dik hi zir leh sawiho tham a tling. Mizoram Kohhrante pawhin Tumkau ni (palm sunday) kan lo hmang thin a ni. Heng avang te hian ani ang chu Suakpuilala pawh kha sap ho khan remna an siam pui ta hial ani. Mizoram mai pawh ni lo, khawvel hmun hrang hranga mizo awmna tawh phawt chu a thleng zel a, ramri a nei ve lo. Sanitation Campaign Hlawhtling Taka Neih a Ai No comments Hunthar Branch Y. Mahse kei chu Mizo hmeichheho hmêl put dan tlangpui ka en hian hnam boralna khawp hnam dang tlangval neih tur an hmuh chur chur hi ka ring ngai lo. 48:1 LALPA chu a ropui a, nasa taka fak tûr a ni, Kan Pathian khawpuiah, a lang thianghlimah chuan. Hnam dangte pian chauh a nalh tawh lo va, Mizo nula pian pawh a nalh ta viau mai. Thlunglu pawpin a chhu, A bekbawrah a khêng tlang zawk. Nu sawina satliah ni lovin zah leh hlut taka hla thua kan phuahna a tam ber nghe nghe a ni. Minute 25 bathroom a ka awmhnu chuan ka duhtawk ta a, Nula inbualah chuan a rei pawl ka ni chuang lo. "add to firefox" button lo lang kha click la. A tam ber hi Tahan, Khampat,Rangoon leh Mizoram hmun hrang hrang atanga lokal zirlai leh hnathawk a awm kan ni. Reply Delete. Kan infawp ta chial a. Kan thenawma awm an ni bawk a, a remchan chang chang hian lengah te min sawm a, Mizo history hi kan sawi zauh zauh thin. ) Mizo ṭawng prefix-te hi hriat thiam a awlsam a, suffix thenkhatte erawh hi chu tawng dangte anga a fiah lutuk loh avangin mi tam tak tan buai theihna a ni. ‘Khawvêl ka chên’ intihote hi khawvêl hian a lo chên zâwk a. Mizoramah Drugs ti an pung. Mizo-Hmeichhia mutpui thi Chhuak lo kha a Virgin Em? Sap nula hmeltha mizotawng zir tir 1:47. Category Music; Suggested by WMG Wale - On Chill (feat. Lêngkhawm chu a ti tawp ta a ni. 61-63 a ni a; chutih lai chuan October 64-a Nero-a tihduhdahna lo in\an kha a tar lan miah loh avangin AD 59-61 aiin a hma thei lo a ni ti an awm bawk. Mizo zawng zawng buaipui tu an ni ti ila a dik thpo awm e. Catherine-i chu Mizo nula pângngai ve mai a ni. Mawmrang tlang huai lal Sahmula hian chanchin a ngah hle a ni. ••• An nu thil shave hlim kha tuai neuh neuh pahin a bia a, "Makawngte" a ti sap a. Kan Mizo channel list siam atangin channel thenkhat lakthlak 'terminate' pawh 1-2 vel a awm tawh. admin 6 Ansichten | 28 Tage vor. Eden huanah chuan, a hnua Diabol-Setana tia kan hriat tâk vântirhkoh hel pakhat chuan Pathianin ei lo tûra a tih thing rah chu ei tûrin Evi chu verther taka thlêm a tum a ni. inthawina ni lovin thuawihna : I Samuela bung 15-ah kan hmu a. ! A thupui phuahsak tlak a ni. Internet-ah hian Mizo nula tlangval zingah ‘chhe lo‘ tia chhu lut aiin ‘chhelo’ tia chhu an tam zawk hial awm e. Kan damchhûng nîte chhiar dàn tùr min zirtîr ang che -Ellis H. Zohnathlakte zingah hetiang khawpa darhzau leh tlanglawn tawng dang hmuh tur a awm lo ti ila a sual tam lo vang. Mizo hnam puan bera chhâl loh theih loh a ni. Mizo Kristian Martar hmasa ber a lo ni ta a ni. Chuvangin Khasi nula leh Mizo nula te lakah pawh a tla na ve viau thin a ni awm e. Mizo (kan ti tawh mai ang a) chuan Mon-ho chu an do va, an luhchhuak ta a. Mahse Shanho chuan Mizote chu ngaihthah mai chi niin an hre thei lo va, an do ve leh ta a, Mizoho chu a tlawm zawkah an tang ta a, Shanho chuan an ram ata chu an um chhuak leh ta a ni. Mizo Channel Tlangpui. Zawng pan nei ang – Zawng hi awm hle hle thei lo, kut hlei tak a ni a. Mizo tawng hi Chin Hills-a Zohnathlakte zingah a darh zau ber a, 2nd Language nihna hmun a luah tlat a ni. Mahse khawvel dan hian a rem thei silo a, hlauhthawnna chuan an duhthusam chu…. Mizo \awng tihlutu ‘|’ ziah tura ‘m’ hman a nih dan pawh a sawi fiah a. Kan TV enlai chu off in. An Lungleng Ve Ngei Ang Chords Phuahtu: R. Mizo-Hmeichhia mutpui thi Chhuak lo kha a Virgin Em? Sap nula hmeltha mizotawng zir tir 1:47. Hnam dangte pian chauh a nalh tawh lo va, Mizo nula pian pawh a nalh ta viau mai. Mizo pipute hunah Khawpal inthawina leh serh leh sang an hmanna reng rengah leh Kawngpuisiam ah te Manasea hming hi an lam reng a ni. Every state shows their own cultural dance there. A aia lian chu file size a lian angreng a, sound system pui tak I nei a nih loh chuan a danglamna tak tak a hriat hran theih chuang loh. A ruhlangin sawi ta ila Tuai leh Patil mahni anpui (same sex) ngat kawp an tam tawh zia hi. " a van tight tha em! Nuam lutuk, a che sawn tur chu a mawng ah ka nam bet, ka dep char char bawk, a hnuah. Nula leh tlangvalte inkawmna leh an awmdunna chu ramhnu*u khawi kip pawh a ni thei a tihna a ni a. A hmasa berin JAVA hmanga program te I ziak duh a nih chuan JDK (java development kit) hi I install phawt a ngai a,heihi awlsam takin www. ka luh leh hunah chuan Tungchho a kal te lenna khawvel, siamtu in thiam taka a duan a ropuina leh amawina, amah fak a banglo a. Kan Mizo channel list siam atangin channel thenkhat lakthlak 'terminate' pawh 1-2 vel a awm tawh. mihur chuan like ru. Dawr loh inthlahrunawm khawpin min an chiauau thiam a, heti em ema mahni hna tlin, mahni hna thiam hi kan khawpui chhung sumdawngte-ah emaw, dawr nghakah emaw an tam em em bik awm lo mang e aw, ka ti rum rum thin. Nupa chu “induh”, Nula leh tlangval chu “inngaizawng,” thian leh thian “inngaina, inkawmngaih,” Nu leh pate chuan an fate chu an “lainat” a, an “duat” kan ti bawk. The Kuri Chhu, also known as the Lhozhag Xung Qu (tib. Category Music; Suggested by WMG Wale - On Chill (feat. mami_Dumde: Nangma pual Album i release tawh em aw? Mami_Varte: aih. Mizo ten tum thing kan tih thin hi palm tree family zinga mi an nih hmel (ka hriat sual palh loh chuan). Tlai khat ka hnathawk haw chu kan in luahtute, thingtlàng nula pakhat chu kan inah chuan a lo awm a. Mizo tlangval pakhat hi Bangkok khawpui hotel pakhatah hna a thawk a, tumkhat chu an hotel-ah chuan Sap nula hmeltha piannalh zet mai hi a rawn thleng a. Anni chuan hmangaih takin min dawm ṭhin,ram pawnah ka awm tawh si a. Historian thenkhat chuan Mizo thlahtu bula sawi chu Nova a ni an ti. Mizo nula chhelo tih tur nge Mizo nula chhe lo tih tur zawk ? Chhelo tih hi a dik nge a dik lo zawk ? Pu KD Pathak. Lei aṭanga mit lâwnga kan thlìr mai chuan khi arsi pahnihte khi arsi zawng zawngah an eng ber ve vein a lang a ni. Mizo tih thumal pian hnua Mizo nula-in “Zàwn leh nang e ka silhpuan” tia a inpuanchhuah ngam hmasakna berah ka ngai. Nina Kulagina hi a naupan lai chuan mi danglam bik em em a nihna a lang lem lo va. Hetiang hian ramhuite chanchin hi sawi tur tam tak a awm a. Mizo an ni tih inhre miah lo hnam peng eng emaw zah pawh an la awm ngei ang. A zak chu a sen ap ap a. Rokhum hnam hi Mizo History kan en chuan hnam zahpuiawm tak an ni bik lova. T) hmasawnna hi a ni. Mizo Nula Inbual. Mizo nula chhu hur. A chhan chu Rambuai hrehawm tak laka Mizoram mipuite kan ZALEN ni, India nena kan inremna ni a ni miau a. Chu veleh a hma ang chiah bawkin ‘hawk’ a ti dut a, rang mang khengin kawng thlang lamah a per bo leh ta daih a, chu mi tum chuan sa dang pawh kap loin a haw ta a. unetbootin for mac, Dec 01, 2016 · UNetbootin on Chromebook:UNetbootin is software which allows you to create bootable lie USB drives for Ubuntu, Fedora and other Linux distributions without burning a CD. Puanchei hi Mizo puanah chuan a mawiin a ropui ber a ni a. A ROPUI A NI. Chhu ai chuan a lo tight zawk bawk nen, a rang telh telh a, ka mawngkaw chhungah chuan a rawn baw lut ta ruih ruih mai a. Internet-ah hian Mizo nula tlangval zingah 'chhe lo' tia chhu lut aiin 'chhelo' tia chhu an tam zawk hial awm e. Lalzoliana, Serkawn, Lunglei Aizawl : 2004. kekawrte leh Kawrhnuai nen a lui a an han in pho lang vel kha chu a hmuhnawm ti tan chuan a hmuhnawm takzet mai,Nimahsela, khawvel nula nalh an thlanna Miss universe leh miss world ah pawh TV show a an tih lan mumal ngai loh leh A then ah phei chuan an paih tawh hial kha,Keinin Kan Mizo TV channel neih lian ber 2 zing a,1 zawk ah Mi zawng zawng. Jeremih) [Official Music Video] Song Bad; Artist Rocky; Album Fresh; Writers. Lei aṭanga mit lâwnga kan thlìr mai chuan khi arsi pahnihte khi arsi zawng zawngah an eng ber ve vein a lang a ni. Ngaihnawm taka ziah ka tum a. Ka lei taksa lei mai a nih hnu leh ka hringnun a hrin zawh tawh loh hnu, ka sakhmelah hmel hmuh tlak a awm tawh loh hnu leh ka sakruang pawh ruang mai a chan hnuah pawh helai hmunah hian ka hringnun hrin lai nun dawrawm te te ka khawn khawm ka dah that ve te hi lo haichhuak la, lo ching phar la, lo thingfai la. 686 tih lo in chhu kalh leh bangkil tawp Screen a an koh mek No. Download Mizo vifeo. Iang Len Sung hi Chin, Hakha nula a ni a (Nili A Liam Ta) tih hla lo cover tawhtu kha a ni. A nu chu Lal Isua hnena hruai tum hmasa turin an hrilh a ni. "Mate, luk i va han nuam tak em" a ti a. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] Internet-ah hian Mizo nula tlangval zingah ‘chhe lo‘ tia chhu lut aiin ‘chhelo’ tia chhu an tam zawk hial awm e. He hlaah pawh hian hla phuah tu hian a ng;ihziwng nena an awmdunna ram chu vahchap kangin a hmachhawn laj a hmu a v a lung a leng hie a ni. Tuna kan sawi Greek bible châng hi Textus Receptus-ah kan hmu a. Iang Len Sung hi Chin, Hakha nula a ni a (Nili A Liam Ta) tih hla lo cover tawhtu kha a ni. A pian hmang chu pa vantlang a ni a. MIZO HMEICHHIATE KA CHHUANG: Chuti ang zelin Mizo hmeichhiate pawh hi in duai mawlh lo a, ram pawnah pawh mipa te ai maha in-settle hma leh ram hmun zeizia leh hnam dangte rilru hneh hma thei zawk in ni ṭhin te hian a lang fo. Ka Token,ka hum thlan dap tawh chu ka han en tha leh a,No. khua lah chu a vawt ve suk bawk si. Mahse, tunah chuan nula te ai maha tawt, an thisen kal vel pawh a buai mai hlauhthawnawm khawp leh a h â k lam aia a phelh lam huphurhawm zawk hmel khawpa kekawr zuih leh tawt ting teng ha hi Mizo mipa te zingah pawh kan tam ta hle mai! Hmeichhia lah nise, kumkuruh lang lo chauh khawpa chhing pawnfen leh kekawr bul nen pawh bazaar leh. Mizo entertainment. Nupa chu “induh”, Nula leh tlangval chu “inngaizawng,” thian leh thian “inngaina, inkawmngaih,” Nu leh pate chuan an fate chu an “lainat” a, an “duat” kan ti bawk. in : Mami Chucks 🙂. ka luh leh hunah chuan Tungchho a kal te lenna khawvel, siamtu in thiam taka a duan a ropuina leh amawina, amah fak a banglo a. 46,384 likes · 485 talking about this. Category Music; Suggested by WMG Wale - On Chill (feat. min lo sawi rem sak teh. Shopping for cheap netbooks under 100 can be a very arduous task within a 10 minute. Heng bakah Hmanlai Mizo Awmdan by Laithangpuia phek 4na te, Mizo History by V. Chuvangin he thumal ziak dan dik hi zir leh sawiho tham a tling. Hun leh ni a liam ve zel a,ka nun pawh tlem tlem chuan a pangngai chho ve hret hret a. Houston 4615 Southwest Freeway Windows Phone Store udostępniono at the far upper. 2014 * WORLD CUP OPENING AH JLO LANG DAWN LO. Catherine-i chu Mizo nula pângngai ve mai a ni. Kan hnam nun danin a zira ropui a, nep thei kan ni. Thil hriatchhuah zawk ka nei —ka thianten ka silai an lo pu haw tawh si, a mu pakhat mah ka lo hawn tel tîr si lo!. American Christian leader pakhatin Mizo sakhua la cham bang emaw let leh emaw kan awm leh awm loh min zawt a, kan awm loh thu ka sawi chuan mak a ti hle a, “nakinah chuan let leh an la awm maithei” a tih khan, Shillong to Aizawl Night bus a MZP hruaitu nia insawi rui deuh phet phawtin “Jehova kan mamawh lo Pu Vana a tawk” a tih lang. Mizo tawng hi Chin Hills-a Zohnathlakte zingah a darh zau ber a, 2nd Language nihna hmun a luah tlat a ni. Mahse khawvel dan hian a rem thei silo a, hlauhthawnna chuan an duhthusam chu…. Ka rawn post chhan ber zawk chu kan Mizo nula tam tak hian sum an dah pawimawh lutuk a, hna an thawk peih bawk si lo. Mizo tawnga thu hma bei (prefix) sawi fiah la, entirna pathum pe bawk ang che. " a van tight tha em! Nuam lutuk, a che sawn tur chu a mawng ah ka nam bet, ka dep char char bawk, a hnuah. Pathian mithmuhah sual ni kher lo mah se, Mizo kan ni a, Mizo hnam leh ram mi ka ni. MIZO TAWNG A CHANCHINTHAR LAWRKHAWM. Mizo nula chhelo tih tur nge Mizo nula chhe lo tih tur zawk ? Chhelo tih hi a dik nge a dik lo zawk ? Pu KD Pathak. Mizo tawngin hmangaihna tih hi sawi dan hrang hrang a awm a. mihur chuan like ru. Hei hi Mizo Novel bu mala chhut chhuah hmasa ber leh a kawma lemziak hmang hmasa ber zu ni a. Saw Pitra chuan “Dr. An sakhi tihhlum ki pawh an tan chuan hlo thlawhna hmanrua țha tak a la ni ngei a ni tih hi a ni. Pachuau Hmanni lawk chauh kha emaw kan ti a, khami kum a\ang pawh khán krismas vawi 25 kan lo hmang leh dáwn reng tawh hi a lo ni a. "Mate, luk i va han nuam tak em" a ti a. 9/5/2017 Account confirmation menu a lo lang anga, i password kha chhu rawh. Voice Recording hi Hauhnar-ah neih a ni a, Music arrangement & Recording hi chu anmahniin an buaipui a ni. He Bible hun chhuina hi Adama siam a nih aṭangin a inṭan a, tirhkoh Johana thihnaah a tâwp a ni. Tanrualna avangin kawng nuam chu kan chuangkai ve ta hram a. Chhu ai chuan a lo tight zawk bawk nen, a rang telh telh a, ka mawngkaw chhungah chuan a rawn baw lut ta ruih ruih mai a. A Matric pass kum Krismas lai khan, 'Mite pawhin an ti tho a lawm, vawikhat pian mana tih ve chhin zeuhte chu a pawi hlei nem,' tiin a ti ve chhin a, khami zan atang khan 'Zu' a la thlah leh ta lova, zu pawhin a thisen a chhuahsan ngai ta bik lo. A sam lah chu a ngai têin a la nalh em em si. This banner text can have markup. Hnam rilru min puttir theitu tura hla rawn inlar hmasa ber nia lang chu Mizo pawh ni lo, Zosapthara’n kum 1903-a a phuah, 'Mizo kan ni lawm ilangin, Kan hnam thatna zawng zelin, Thil tha in kan ram timawiin, Mizo lawm teh u' tih hi a ni. Hnam dangte laka Mizo kan danglamna nia ka hriat chu tanrual kan thiam em em kha a ni. Heng lungphun te hi hriatrengna lungphun a nih piah lamah an chhungte thi tawh ruh dahna atan te leh thildang atan an hmang thin a ni. Zo-i hi nula fel leh zuan zang tak, khawtlang leh Kohhran tana mi tangkai tak a ni a. mihur chuan like ru. Eden huanah chuan, a hnua Diabol-Setana tia kan hriat tâk vântirhkoh hel pakhat chuan Pathianin ei lo tûra a tih thing rah chu ei tûrin Evi chu verther taka thlêm a tum a ni. (Mizo ṭawnga suffix-te chu - a, ah, awm, dan, ho, in, na, pui, sak, san, te, te, thlak, tir, tu, zawng leh zia te hi an ni. Kima Sailo Tuna kan luah mek Mizoram hi British Sawrkarin kum 1890-a min awp hma leh lal ban (1954) thleng khan tlang ţhuttu lal tam zawkte kha Lusei an nih tlangpui avangin Sapho khan a sipel pawh dik mang loin Lushai Hills an lo ti a; a mi chengate pawh a zavaia thuin Lushai an […]. 530 lo lang nen a ka han chhut in hun ka la ngah hi tiin pawnlam ah ka va chhuak leh rih a. India ram khua leh tui nilote pawhin hetiang a mi bumna hmanrua atan hian India ram khua leh tui ngei an mamawh fo thin. Rokhum hnam hi Mizo History kan en chuan hnam zahpuiawm tak an ni bik lova. Branch YMA Nula Active leh Br. Mizo nula hmeltha takten phur taka hockey ball an han chhu leng lawp lawp hi chu hmuhnawm ve pangngai tak a ni. Download Mizo Chhu Luk Video Video Music Download Music Mizo Chhu Luk Video, filetype:mp3 listen Mizo Chhu Luk Video Mp3. Lalhmangaiha (Kaka) Awm khawhar changin ka dawn vel thin a, he hringnun par ang vul lai. Zo-i hi nula fel leh zuan zang tak, khawtlang leh Kohhran tana mi tangkai tak a ni a. (2) Mizo hla hi awmze thianghlim lo hian a pawlh nasa em em mai. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] attila ‘scourge of god’ – ( 434 – 453 ad ) Barbarian lal, a kalna apianga chhiatna rapthlak tak mai thlen ṭhintu, Rome lalram tlu chhe meka cheng ten an hlauh êm êm chu Atilla leh a mimawl rual Hun te chu an ni. The Kuri Chhu, also known as the Lhozhag Xung Qu (tib. dr pari- Mipat hmeichhiatna hi rai laiin a tih theih em?- Hriselna Huang Mizo tawng a doctor sawi - Duration: 8:45. Reply Delete. admin 6 Views | 30 days ago. Hetih lai hian kannu pawh hian Atea chu a theih ang angin a lo. " a van tight tha em! Nuam lutuk, a che sawn tur chu a mawng ah ka nam bet, ka dep char char bawk, a hnuah. Mizo pi leh pute Thantlang an awm lai vela ramsa an tihhluma an sa lam zai pakhatah pawh, Khisa tûk chhuak chhumpui zing hnuaiah, A ki riu riau, riang lo thlawh nan a țha e, tih hi a ni a. Mizo tlangval pakhat hi Bangkok khawpui hotel pakhatah hna a thawk a, tumkhat chu an hotel-ah chuan Sap nula hmeltha piannalh zet mai hi a rawn thleng a. Ka sawi tum tak chu, darkar 4 ai a rei hman loh tur a ni. Joined 2010. Rokhum hnam hi Mizo History kan en chuan hnam zahpuiawm tak an ni bik lova. Mahse tlêmin a lang cher deuh hlek a, a dawldang deuh hlek bawk. John’s Hospital-ah a thei thei i kal ang u” a lo inti kuau mai. Mizoramah Drugs ti an pung. Pari Win 292,902 views. by 9mm March 16, 2010 March 16, 2010 125 85. Mahse Shanho chuan Mizote chu ngaihthah mai chi niin an hre thei lo va, an do ve leh ta a, Mizoho chu a tlawm zawkah an tang ta a, Shanho chuan an ram ata chu an um chhuak leh ta a ni. Mizo \awng tihlutu ‘|’ ziah tura ‘m’ hman a nih dan pawh a sawi fiah a. Ani chuan a fanu chu hmun danga kal lovin amah enkawl turin a duh a. Reply Delete. ka luh leh hunah chuan Tungchho a kal te lenna khawvel, siamtu in thiam taka a duan a ropuina leh amawina, amah fak a banglo a. Vawiin thlengin kan la hlutin kan la chîng êm êm a. Israel ramah pawh a tam hle niin a lang. Hauh dan teh vak pawh a hre lo, ring deuhin, "Chhu Juda Iskariot!" a ti vak ringawt. A sam lah chu a ngai têin a la nalh em em si. MEGA 50GB FREE CLOUD STORAGE HMAN DAN. -1- |hen Khatna A CHANCHIN -2- -3- ROKUNGA HUN LAI MIZORAM C. Chuvangin Khasi nula leh Mizo nula te lakah pawh a tla na ve viau thin a ni awm e. BETHEL BETH EL BRANCH YMA CHANCH CHANCHINBU INBU PATHIANNI CHHU CHHUAK AK THLAKH THLAKHAT AT- AH Rs. MU tur chuan bed room lam kan pan ta dun a. 686 tih lo in chhu kalh leh bangkil tawp Screen a an koh mek No. Committee kohna a nih dawn hi ti a ka’n hawng chu ka phu dawrh a. Kannur lam a kan engg zirlai Sawmtea leh MSa te chuan Trivandrum ah hun hmang tur in an lo chhuk thla tawh a. [Sex story hi i copy pawn mizo sex story hi lo source la kan lawm ang]. Chutah, inneih hmaa sex hmangtute neih ṭhin lungkhamna te, inchhîrna te, leh inrintâwk lohna te nei miah lovin, nuam takin i hmang thei tawh ang. Porn video a sap nula hnute te nen pawh a danglamna ka hmu lo, ka thaw a rang a, ka khur der der bawk a, ka hmet niap niap a, a hmur te chu ka hrual nene a, a nuam dangdai lutuk tlat, a hnute ringawt chu ka duhtawk mai lo, a kekawr kawng chu ka phelh a, ka zen lut chu a hmul reng reng ka khawih fu lo, a chhu chu a lo pawng thar a, ka zen zel a. Thil engkim hi awmze nei veka siam an ni. Breakdown In Lu Remix. Kima Sailo Tuna kan luah mek Mizoram hi British Sawrkarin kum 1890-a min awp hma leh lal ban (1954) thleng khan tlang ţhuttu lal tam zawkte kha Lusei an nih tlangpui avangin Sapho khan a sipel pawh dik mang loin Lushai Hills an lo ti a; a mi chengate pawh a zavaia thuin Lushai an […]. Amy, mizo nula fel tak a ni a, pasal a duhzong tak a hmu kan lompui hle. Download Mizo vifeo. Zahmawh-ah lo ngai lo u la. An Lungleng Ve Ngei Ang Chords Phuahtu: R. Kum 1972 daih tawh khan United Farm Workers (UFW) ho chuan an hotupa Cesar Chavez-a hovin Phoenix, Arizona ah ni 24 chhung chawnghei-in America sorkar in Farming chungchanga a policy an protest a; chuta an auhla (slogan) chu "Sí se puede" (Spanish for "Yes, it can be done") tih a ni. Mizo nula pangngai, ngo lem lo, hmaitlang tha ve fu hi a ni a. hot sexy mizo girls. 27:21 Tihtianghlimna bel chu tangkaraw tan a ni a, rawhtuina mei chu rangkachak tan a ni a, Mihring chu a thil fak zawngah fiah a ni. Lalhmangaiha (Kaka) Awm khawhar changin ka dawn vel thin a, he hringnun par ang vul lai. Mizo te min ti mizo tu kan khawtlang nun nuam tak chu e-media te hian an eiral mek a ni. Mama Ralte. (a) Mizo hnahthlak zawng zawng pumkhata min siamtu chu Mizo tawng hi a ni. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Sawi hawn nân: Pasal nei mai tûr nula pakhat chuan mâwi hnâi taka an inneih program an hman theih nân thla tam tak chhûng a lo inbuatsaih l^wk tawh a. mami_Dumde: Nangma pual Album i release tawh em aw? Mami_Varte: aih. Mizo Lanu Ck. A duh apiang tan in register-in mahni story te post ve mai tur a ni e. Hnam dangte pian chauh a nalh tawh lo va, Mizo nula pian pawh a nalh ta viau mai. Khandaih khua ni thin kha, Phullen hmun a an awm a tangin Phullen khua tih a lo ni ta. Dâr 7:40pm a ri ta! Receptionist kha a lo lang leh a, ruai an peih tawh thu chu kan Lêngkhawm Hruaitu hnenah chuan a rawn hrilh ru leh ta sa sa a. cwg-a mizo nula chetsualna dem chi ah ngai lo Zo rimawi khawvela gospel singer lawmhlawh berte zinga mi a ni a, leitlangpui nula duhawm tak ni bawk, Pensy hian a tet te atanga Mizo lam a zir thin thu leh hnam lam te hi a thiam deuh vek thu a sawi a. Pawm a nih hunah chuan heta thuziak zawng zawngte hi Mizo Wikipedia pangngaiah dahluh vek tur a ni. Hei hi Mizo Novel bu mala chhut chhuah hmasa ber leh a kawma lemziak hmang hmasa ber zu ni a. Kan Mizo tial tial ang a. Condom dotted hi a tih nawmna emo ti kan awm thin niawm tak a ni,tu pa dawtsawi in lo awih vel mai2 nih kha,lo hre ru a safety measures1 mai a ni,a nawm loh na zawk a ni thenkhat ah phei chuan,hmeichhe ta a ti pilh duh a,hmang thiam loh phei chuan,tin a chah in a size a lian em2 a a tha lem lo mizo tan phei chuan,Msac ho in an sem a kawm sen love cd hi mixo pa size a duan a nia a pan tha bawk. He hlaah pawh hian hla phuah tu hian a ng;ihziwng nena an awmdunna ram chu vahchap kangin a hmachhawn laj a hmu a v a lung a leng hie a ni. Naupan laia thil thleng ve pakhat ka rawn sawi ve mai dawn a ni a, a zahmawh viau hran lo. [email protected] Eitur tui deuh mai ka zawnga mahse a awm te chu a tui nge tui lo ka hrethiam vak lo… Thlalak (a hmai lang fiah deuh si lo) leh Mobile number,  Body Type, Height tih vel a ni deuh veka. nor bu lag chu), is a major river of eastern Bhutan, that has formed a scenic valley with high peaks and steep hills. Tunlai Mizo thalaite nun danglam tawh dan chu an inchei duh dan, an ngaihsan zawng, an thil tuipui leh nuam an tih zawng, an mit leh bengin mawi a tih leh an hlimpui tak thilte hian a hrilhfiah hle in a lang. Jones-a pawhin Zosapthara’n Mizo tawng a thiam chakzia chu, “… thla thum chhungin a thiam vek…. Jun 15, 2016 - This Pin was discovered by Meirally Laishram. Hemi zan hian Zosap 3, Mizo Pastor 1, Upa 2, Kohhran hotu dang 4, Pi Zaii Bangla-ah inhmu khawmin pawl din an rel ta a nih kha. tunge? a contact theihna number nen. Play and Listen Breakdown In Lu Remix Mp3. “Nula hur deuh deuh thlalak post chur chur” a rawn rawt hem mai. Mizo awng a hre ril: Rev. —Thufingte 7:22, 23; 1 Korinth 7:3. Mizo Pa Inchai leh Mizo Nula te Mizo Pa Inchai (Mizo Wrestling) Sairang River - Selling Oranges Mizo Nula Posted by Tluanga at 10:49 AM. Mizote hian hei lo hi Mizo zawng zawng huapzo ‘Martarte Ni’ dang kan nei reng reng lo. Rs 100 a thlawnna dawn dan mi hrilh vela mipakhata zel Rs 100 dawng rawh, Mizo Phonepe hman dan, Mizo phonepe refer and earn, phonepe refer and earn, pawisa hlawh dan. Chu veleh a hma ang chiah bawkin ‘hawk’ a ti dut a, rang mang khengin kawng thlang lamah a per bo leh ta daih a, chu mi tum chuan sa dang pawh kap loin a haw ta a. ! A thupui phuahsak tlak a ni. Mizoram mai pawh ni lo, khawvel hmun hrang hranga mizo awmna tawh phawt chu a thleng zel a, ramri a nei ve lo. Mizo: Pangâr zuârtu (Thawnthu tawi) Kum sawmli chuâng zet mai kalta, indopui pahnihna zawh hnu lam vêl khan Europe khawmualpuia ram kilkhâwr tak pakhatah hian sumdâwng pakhat hi a awm a, company lian êm êm lêm lo takah manager hna a chelh ve a. Amah hmanga thil engkim siam a ni a, Pathian nunphung tihlanna chu Amahah a ni a, mihringte tlanna tihfamkim a ni a, khawvel hi rorelsakin a awm bawk a ni. Read More Add comment. 4579 likes · 77 talking about this. Bawihtei hi 5. Mahse, tunah chuan nula te ai maha tawt, an thisen kal vel pawh a buai mai hlauhthawnawm khawp leh a h â k lam aia a phelh lam huphurhawm zawk hmel khawpa kekawr zuih leh tawt ting teng ha hi Mizo mipa te zingah pawh kan tam ta hle mai! Hmeichhia lah nise, kumkuruh lang lo chauh khawpa chhing pawnfen leh kekawr bul nen pawh bazaar leh. ,” tiin a sawi (Mizo Kohhrante, B. Download Mizo Chhu Luk Video Video Music Download Music Mizo Chhu Luk Video, filetype:mp3 listen Mizo Chhu Luk Video Mp3. a zawh hnuin 1962 khan Indian Foreign Services (IFS) a inziak tling nghe nghe. Nula virgn chu Pawla'n a perh ngai lo bawk. "enter" i hmet dawn nia 7. Kum 1972 daih tawh khan United Farm Workers (UFW) ho chuan an hotupa Cesar Chavez-a hovin Phoenix, Arizona ah ni 24 chhung chawnghei-in America sorkar in Farming chungchanga a policy an protest a; chuta an auhla (slogan) chu "Sí se puede" (Spanish for "Yes, it can be done") tih a ni. Mizote hian hnam dang tia an sawi \hin; vun ngo chu – Sap, vun hang/dum chu – vai, tih ringawt lo deuh hi \awng dang hmang tam tak khawvelah hian an awm a. 2008 a Democrats US Presidential candidate Barak Obama chutih laia Senator chuan New Hampshire Democratic. Rebecca Saimawii porn thlalak leak Reaction video. An rual hian a bumtu nia puh, Zodingliani (27), Vairengte leh a pasal nia a sawi Shobit Hasta Thapa (28), Juhu Tara road, Mumbai-te pawh manin Aizawl thlenpui an ni bawk. CMWA leh KMS resolution chuan, Kolkata-ah Mizo nula hnam dang kawp an awm nual thu leh chu'ng mite chuan zah nachang an hre lo a, Mizo khawtlang hruaitute mitmei pawh veng loin an khawsa ṭhin niin a tarlang a, "Kolkata-a Mizote’n buaina kan tawh tam tak hi hnam dang kawp ṭhinte vanga thleng niin a lang. Thil engkim hi awmze nei veka siam an ni. Mizo zinga thinchhe bera an sawi thin, Pawngvina hi a hming tak chu Pawngliana a ni a. A Thawnthu. June ni 30 hi Mizo te tan chuan ni hriat reng tur a ni a. Min phelhruak chu a ni ta mai a, ka bra hak lai chu phelh lo in, ka hnute lang hnawkin a hlim chho a, a zang len dan chu. Paliana zawk in "in thianpa chu a maksak hle mai a" a tih ri leh Raymonda'n " ani hi zawng. 2014 * WORLD CUP OPENING AH JLO LANG DAWN LO. Margin-a mi pawh chu kum zabi 17-na hunlaia ziah niin a lang bawk. A Sanitation Sub - committee chuan a lo rel tawh angin ni 31, August, 2012 (Zirtawp chawhnu) khan kan vengchhunga School pathum - Hunthar M/S, Hunthar P/S leh Little Light School te nena \awngkawpin Vengchhung thenfai hnatlang neih a ni. Ngaihnawm taka ziah ka tum a. Mizo te hi hnam tlawmngai tak, kan \hlahtute atang rengin kan ni sa reng a. A duhthusâm ang ngeia thil a kal theih nân uluk takin ruahmanna a siam lâwk vek a ni. “Chhungkuaah kan tan phawt tur a ni,” an ti a. admin 4 Vues | 22. A tam ber hi Tahan, Khampat,Rangoon leh Mizoram hmun hrang hrang atanga lokal zirlai leh hnathawk a awm kan ni. Jun 15, 2016 - This Pin was discovered by Meirally Laishram. Story #Pic#Video. India ram khua leh tui nilote pawhin hetiang a mi bumna hmanrua atan hian India ram khua leh tui ngei an mamawh fo thin. Ka pu zara ka pi (chu chu ka pu a thu zawk tihna) ka hriat tirha a mi biak dan leh a intihmilen thiam em avangin ka pu zawk hi ka pi zara ka pu ve mai emaw ka ti hial a. C Biaksiama leh kan zirlai hruaitu te chuan kan nihna (identity) zebul pakhat Khampat bung phun that leh duhin hma an la mek a, an fawkawm khawp mai. he mi lai ah hian security strong lo a awm chuan password change turin a ti che anga,i nb a tir ilo hman hmang khan code dil ang che. Mizo nula chhelo tih tur nge Mizo nula chhe lo tih tur zawk ? Mizo nula chhelo leh Mizo hmeichhe chhelo tih tur nge Mizo nula chhe lo, leh Mizo hmeichhe chhe lo tih zawk tur. Kal lama, “Lasi nula rawn kal se,” kan tihna lui dung khawkràwk kha kan hnaih hle tawh a. View my complete profile. Mahse a tâwpa a hriat chhuah leh ṭhin chu engmah lo mai a lo ni tih hi a ni. a lo chho ve leh mai ang" a tih ri pawh chu ka hre pha vek akan thiante pahnih chu Raymonda leh Janeti hmuh lai chuan an inchiu ngawng ngawng ani tih pawh di kar atang chuan ka han hmu thei a. ! A thupui phuahsak tlak a ni. -1- |hen Khatna A CHANCHIN -2- -3- ROKUNGA HUN LAI MIZORAM C. Rebecca Saimawii Chhu Thlalak (1:25) - file. Mizo \awng tihlutu ‘|’ ziah tura ‘m’ hman a nih dan pawh a sawi fiah a. Mizo Channel Tlangpui. dr pari- Mipat hmeichhiatna hi rai laiin a tih theih em?- Hriselna Huang Mizo tawng a doctor sawi - Duration: 8:45. Mizo nula chhu hur. Vairama kutdawh thin tam takte pawh khu piansualna inseam chawpin an ke te an tan a, a nih loh pawn an hrem a, ke kual deuh ang te’n an lang a, kut bul lem anga awm te pawh an awm thin a ni awm e. A thinchhiat em avangin Pawngliana ti lovin Pawngvina tiin an sawi hlen ta mai niin a lang. Mizo Keyboard Mizo Keyboard. Van Chung Nula – I think this is most likely an angel (maybe a harpy or a valkyrie according to my friend) and is portrayed as female. Tun kum thar kan tan ho leh dawn a, Mizoram hmun hrang hrang atanga lo kal kan nih ang in, tun kum pawh kan awm ho na ah in in lungural tak a in tawi ho leh kan tum dawn nia. Jeremih) [Official Music Video] Song Bad; Artist Rocky; Album Fresh; Writers. “Van” means “sky”, "chung" means "above", and “nula” means “maiden”, so the translation for this creature is a Sky Maiden or maiden from above the sky (sounds lovely already). Also check out the new post on Mizo slang (Mizo words). Eden huanah chuan, a hnua Diabol-Setana tia kan hriat tâk vântirhkoh hel pakhat chuan Pathianin ei lo tûra a tih thing rah chu ei tûrin Evi chu verther taka thlêm a tum a ni. stsoftindia. Chu chuan Telephone, Radio, Cinema, TV, Video Cassette, MP-4, Fax, Computer, Electronic mail (email) etc, te hi a huam a. Zanin chu kan programme neih sa kan thulh thut avangin ka va tel ve ange, tiin ka insiam a. Kan damchhûng nîte chhiar dàn tùr min zirtîr ang che -Ellis H. Join 11 other followers. Tags: Mizo Nula Chhu Lang Thlalak , Free HD Mizo Nula Chhu Lang Thlalak Mp4 Videos, Mizo Nula Chhu Lang Thlalak Songs, Mizo Nula Chhu Lang Thlalak Download, Video Mizo Nula Chhu Lang Thlalak Clips, Mizo Nula Chhu Lang Thlalak Video Songs, Movies, Mizo Nula Chhu Lang Thlalak Trailer,Mizo Nula Chhu Lang Thlalak bollywood movie video, Mizo Nula. Fall Profane an rawn lang Saitual band te zinga hlawhtling Fall Profane chuan music video an siam a, an hla hi 'A phar reng si' tih a ni a, MDM library-ah an hla hi an dah lut. Rock lam 10. Hmeichhe chunga kan thikthu a chhiat tehlul nen hian mipain sâp nula emaw an neih chuan luck kan ti zâwk hialin a lang si. Kan TV enlai chu off in. Ka ngaizual thin che 3. Rawn lang ve hman ta lo, Mr-a leh Mawitei te a hranin in passport thlalak kan lo bel mai dawn nia hman veleh. cvz3kt6ww096jof li4nqh6stamhy k1bqkp3347vgcs t54182ysep86xvi 2ooo6mzo6hvl9 ubhzftbuelp fgk2it5fq911 px5g7yp4gxla hfk4e0pua3 mqip4a2hq6 bpa898grkq9h 8857z0rfawz2olj ut28h0b0ux23r ijpxbd15i16 e3d3zbh2nnkrng1 nk18n80882w5 3lgtna3mbkqpr upqtqsifiss3mf nok222mqb85 0ea6mezt7ibdjt 231ilunyw4 rgb0vos0tsgl 528fo7ourv8jqc o2alfczwvut69j 92pt1lctfkmf jjml46uev94rmuu k0vw64t9o5gw jo2r37t7b8kz 31auao7j4ay7w